להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

• גני שעשועים חדשים – בסיוע משרד הפריפריה החלו העבודות לשדרוג וחידוש שני גני שעשועים: האחד – באתר רבקה (בסמוך לגנים והמקווה) והשני ברחוב בית ישראל מתחת לשטיבל. במסגרת העבודות יוחלפו המתקנים הקיימים בחדשים יבוצע דשא סינטטי ופינות להורים ולילדים.
  • סיור לאיתור מקומות חניה לכלי רכב כבדים – לאור בקשות תושבים ונהגים, קיימנו סיור לאיתור מקומות חניה אופציונליים לכלי רכב כבדים (אוטובוסים ומשאיות) זאת במטרה לאפשר נוחות מקסימלית לנהגים המתפרנסים מיגיע כפם (ומשדרגים את מערך התחבורה ציבורית בעמנואל) מחד, וללא פגיעה בתנועה ובאיכות החיים של התושבים שעשויים להיפגע מחניית כלים כבדים בתוך שכונות מגורים מאידך. בסיור, שנערך בהשתתפות נציג הנהגים והשוטר הקהילתי, אותרו 9 מרחבי חניה עם למעלה מ50 מקומות חניה בכל רחבי המועצה. בע"ה בשבועות הקרובים נפעל להסדרת מקומות חניה אלו גם מבחינה סטטוטורית (בוועדת תמרור) וגם מבחינת הכשרת השטח, סימון ותמרור.
  • שדרוג מרכז הפעלה – מח' בטחון ביצעה שדרוג של העמדות במרכז ההפעלה לשעת חירום ובסיוע פיקוד העורף נוספה מרכזייה, לכל המכלולים נוספו עמדות טלפון וטלפונים חכמים, מחשבים חדשים לכל מכלול לצבירת חומרים והתנהלות בשעת חירום, והותקן מגבר קליטה סלולרי כדי להתמודד עם בעיות הקליטה שבמקלט (כעת יש קליטה לכל חברות הסלולר). בנוסף במחסן החירום הוקמו מדפים לאחסנת ציוד החירום וזאת על מנת לשפר את הנגישות לציוד המשמש להפעלה בזמן אמת.
  • עבודת חברת חשמל – בשעה טובה קיבלנו אישורי חברת החשמל לשני חדר טרנספורמציה (מרכזים לאספקת החשמל ברמה השכונתית) באזור שכונות רמת עמנואל והדר עמנואל. זהו יעד חשוב בדרך לאכלוס שכונות אלו וכן להבטחת יציבות אספקת החשמל בהן. חברת חשמל נכנסה לעבודה ואנו מתנצלים על אי הנוחות הנגרמת בשל כך.
  • מרכז חירום – העבודה במרכז החירום נמשכת וכבר נוצקו קירות המבנה.
  • סיור תאורת לדים – לאחר השלמת מחצית מפרויקט הלדים, ובעקבות הערות של תושבים התקיים סיור לילי ברחבי עמנואל ובו נתן ראש המועצה הנחיות לגבי התיקונים הנדרשים במערכת התאורה.
  • מוקדי סיכון - הגשנו בקשה להכרה בצומת עמנואל וצומת ג'ינסאפוט כמוקדי סיכום. פירוש הדבר הוא הכרה בהם כצמתים או דרכים שיש בהן ריבוי תאונות דרכים ומשום כך נדרש תקצוב לביצוע שיפורים תכנוניים ופיסיים (כיכר/רמזור/הסדר אחר) באותו מוקד סיכון. משיחה עם גורמים במשטרת התנועה אנו מאמינים כי לפחות אחד הצמתים ייכנס לתכנון מחדש כבר בשנה הבאה.
  • פגישות במשרד החינוך – הנהלת המועצה יחד עם נציגי מח' חינוך והנדסה קיימו השבוע סדרת פגישות במשרד החינוך במטרה לזרז קבלת תקציבים שהובטחו למספר פרויקטים ולאפשר את היציאה לדרך של פרויקטים רבים נוספים. הפגישות היו מצוינות ואנו מקווים להתחיל בביצוע בזמן הקרוב.
  • ריצוף בבית ספר בנות – במתחם בית ספר בנות הוחלף הריצוף השבור לריצוף חדש ובטיחותי. יישר כוח למח' שפ"ע על פרויקט זה ובכלל על ההיערכות המוצלחת לפתיחת שנה"ל.
  • ערב הוקרה למתנדבי החירום והביטחון – מח' בטחון הפיקה ערב הוקרה לפעילי ומתנדבי החירום והביטחון. תודה רבה למתנדבים שעוסקים ימים ולילות בהצלת חיים ונותנים את כל כולם על מנת לשמור על ביטחון הישוב עמנואל והסביבה, בזכותכם תושבי עמנואל יכולים לישון בשקט.
  • שיפור לחץ המים באתר רבקה – לקראת אכלוס פרויקט "רמת עמנואל" ולשם התמודדות עם בעיות בלחצי המים שקורות מידי פעם באתר רבקה (בעיקר בזמנים בהם מקורות מגבילים את אספקת המים לבריכת עמנואל בשל מצוקת המים הכללית בשומרון) קיימנו סיור עם הידרולוג במטרה לגבש תוכנית עבודה לשיפור אמינות אספקת המים גם במצבים של מפלס מים נמוך בבריכת מקורות.

לשירותכם תמיד,
יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה