להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

• קו אוטובוס חדש עמנואל - בית"ר - ב"ה לאחר שנים של עבודה, החל לפעול הקו החדש מעמנואל לבית שמש - בית"ר וחזור. כבר בנסיעתו הראשונה האוטובוס היה מלא וגם המחיר אטרקטיבי מאוד (10.80 ש"ח בלבד). יישר כוח ליחיאל כהן ויענקי לויפר על העבודה המאומצת על קו זה ובתחום כולו. בע"ה אנו נמשיך לפעול להרחיב את פעילות הקו גם לעוד ימים במהלך השבוע.
  • תחילת עבודה במרכז חירום – בשעה טובה נחתם צו התחלת עבודה על מרכז החירום החדש (ממוקם צמוד לסככת הכיבוי ומחסני המועצה) ובוצע גידור של השטח. צפי להשלמת העבודה בע"ה – 7 חודשים.
  • פרויקט תאורת לדים – קיימנו סיור כניסה לעבודה של חברת הלדים שנבחרה לביצוע החלפת כלל תאורת הפנים ביישוב לתאורה חסכונית – לדים. הפרויקט החשוב הזה עתיד לשפר מצבם התחזוקתי של פנסי התאורה וכן להביא לחסכון משמעותי בהוצאות החשמל ברשות.
  • תעודת הוקרה מחוזית למח' רווחה – לפני כשבועיים נערך טקס רב רושם בהשתתפות מנכ"ל משרד הרווחה וצמרת המחוז, בכנס דיברו על מהות הרפורמה שבוצעה בניהול מחלקות הרווחה, ועל החזון של התכנית. באותו מעמד חולקו תעודות הערכה למחלקות שעמדו ביעדי הרפורמה והפתעה נעימה היתה שמחלקת הרווחה בעמנואל קיבלה תעודה נוספת כאות הוקרה מיוחדת על הצטיינות בהטמעת הרפורמה. יישר כוח למנהל המחלקה והעובדים המשקיענים.
  • קידום תשתיות באזור התעשיה - ארחנו את בכירי משרד הכלכלה בסיור שעסק בהשלמת עבודות הפיתוח של אזור התעשיה החדש וסיוע בהקמת מפעלים חדשים. הסיור היה מוצלח ואנו מקווים לראות את הפירות בשטח בהקדם.
  • מתנדבי כיבוי אש – רכז המתנדבים בכבאות יו"ש יצחק בלוך, העביר לצוות הכיבוי בעמנואל רענון של נהלים משפטיים בשגרה ובחירום ולסיום עשינו ערב גיבוש קצר.
  • תמרור למניעת כניסת רכבים בשבתות וחגים – לצערנו אירע מקרה מצער מאוד של שני רכבים שנכנסו בשבת (לפני כשלושה שבועות) ליישוב, דבר שמנוגד לחלוטין לאופי היישוב. הדבר תוקן באופן מיידי והוצבו תמרורים האוסרים על כניסת רכבים ליישוב בשבתות וחגים וצוות השומרים ביישוב הונחו לאכוף את ההנחיה הזו.
  • פינוי קרטונים – בשעה טובה החלה לעבוד חברת הפינוי החיצוני של קרטונים, ובשבוע הבא תחל לעבוד החברה המפנה גם את הבקבוקים, מדובר בהקלה משמעותית הן מבחינה כלכלית (מדובר בעסקה בה המועצה מקבלת החזרים מתאגידי המחזור) והן מבחינת מח' השפ"ע שתוכל להתפנות למשימות אחרות.
  • מחלקת חינוך ערכה ישיבת סיכום חגיגית של תוכנית עתיד בטוח שהתקיימה השנה במסגרת התוכנית לאומית. בנוסף נפתחו קייטנות הקיץ בבתי הספר: בי"ס של הקיץ בכיתות א-ג וקייטנות אקולוגיות בכיתות ד-ו. הנעת הפרויקט מתאפשרת במסגרת סל מדע.

לשירותכם תמיד,
יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה