להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

• סלילת כביש הכניסה ליישוב – לאחר חודשים ארוכים בהם כביש הכניסה ליישוב (מהש.ג. ועד הצומת הראשונה) היה משובש בשל העבודות להקמת השכונה החדשה, נסלל מחדש הכביש וזאת לאחר תיאומים ודיונים ממושכים עם החברה המפתחת את השכונה החדשה. גם בכביש הגישה (מצומת עמנואל ועד הש.ג.) נמשכות העבודות במרץ והן צפויות להסתיים בתוך כחודשיים).
  • שינויים ברשת החשמל להגברת הבטיחות – בתיאום מול חברת חשמל בוצעו שינויים ברשת החשמל בכיכר הרמב"ם, והוסרו עמודים ומותחנים מיותרים שהיוו לא פעם מכשול לעוברים בדרך.
  • פרויקט חסכון במים במוסדות החינוך – ניצלנו את תקופת בין-הזמנים לביצוע עבודות אחזקה חשובות בתחום אמינות אספקת המים ומניעת איבודים ודליפות במתחם בתי הספר והגנים ברחוב בית ישראל. יישר כוח גדול ליואב חסן וצוות השפ"ע על העבודה המאומצת במקום.
  • בניית מרכז החירום החדש – העבודות לבניית מרכז החירום החדש מתקדמות יפה, והשבוע יצקנו בע"ה את הרצפה למבנה. סיום הבניה המשוער: חודש אדר תשע"ט.
  • פעילות עניפה בקיץ הזה עם המרכז קהילתי - בין הזמנים מאחורינו וכאן המקום לסכם חלק מהפעילות הרבה של המרכז הקהילתי: נהנינו מאפיית פיתות, עבודות יצירה ומופעים, פעילות זה"ב במסגרתה נערך מסע אופניים מאתגר סביב הישוב לילדים הגדולים, ואילו הקטנים למדו זהירות בדרכים על גבי מגרש הדרכה ואפילו הזאטוטים זכו למופע הפעלה בנושא חציית כביש. פינות ליטוף בעלי חיים, מופעים ומתקני מים ענקיים. גם הנשים זכו למופע של חדוה לוי ועוד ועוד. יישר כוח לסמדר הרשקוביץ, חני בוסי וכל צוות המרכז הקהילתי על העבודה המבורכת בתחום.
  • פרויקט תאורת לדים – התחלנו את התקנת גופי התאורה החסכוניים החדשים ברחבי המועצה. העבודה צפויה להימשך מספר שבועות ובסופה יהיו כל הרחובות מרושתים בגופי תאורה חדשים וחסכוניים. יישר כוח ליוסי הדרי - גזבר המועצה על קידום הפרויקט.
  • כניסה לתוקף של שלושה חוקי עזר – החודש אושרו ופורסמו שלושה חוקי עזר חדשים שמטרתם לסייע למועצה להתאים את התשתיות הציבוריות להתרחבות והגידול במועצה ולהרחיב את השירותים העומדים לטובת התושבים.
  • תרגיל חטיבתי בעמנואל - במסגרת ההשתלמות האוגדתית כנגד אירועים חבלניים, התקיים בישוב תרגיל חטיבתי הכולל את גדודי הגזרה, יחידות מיוחדות וכיתת הכוננות היישובית. תרגיל זה תרם רבות בע"ה למוכנות של מחלקת הביטחון לכל צרה שלא תבוא.
  • יום הערכות מוסדות חינוך - מח' החינוך קיימה יום היערכות למנהלי מוסדות חינוך שעסק בנושאי חינוך מיוחד, בטחון ובטיחות ופרויקטים, במסגרת יום ההיערכות נערכה וועדת היגוי לצהרוני ניצנים וניצנים בחופשות בהשתתפות משה חזקיה רכז ניצנים, מנהלי בתי ספר וגנים, גזבר המועצה ומנחה תוכנית ההזנה. הנושא המרכזי בוועדת ההיגוי היה שדרוג המזון של התלמידים תוך הבנה שלחלק נכבד מהתלמידים זו הארוחה היחידה ביום. מנחה תוכנית ההזנה שמע את ההערות והציג פתרונות לטיפול מיידי בשנה"ל הבאה.
  • פעילות קיץ לתלמידי בי"ס והגנים - כבכול שנה הפעילה מחלקת החינוך את "בי"ס של החופש הגדול" לתלמידי א'-ג' בהובלת גב' אודליה גייג'. הפעילות כללה הפעלות חוויותיות לתלמידי בי"ס וכן הזנה וימי שיא ייחודיים ומותאמים לכל קהילה. השנה בסיוע משרד המדע זכינו להפעיל פעילות קיץ גם לתלמידי כיתות ד'-ו' בהובלת גב' לנציצקי. במסגרת זו הופעלו קייטנות בנושאי אקולוגיה וכן סיורי טבע. בהמשך קיימנו יום שיא לקייטנות קיץ של גני הילדים בסבסוד משרד הפריפריה. לפעילות היו שותפים רבים. החל ממשה חזקיה שהוביל את הפרוייקט, מירב יצהרי, עובדי מחלקת החינוך ויואב חסן שדאג להקדים את התקנת ההצללה ליום הפעילות והוסיף קולר מים בחצר.
  • פעילות נוער - יחידת קידום נוער ומחלקת הרווחה הפעילו תוכנית קיץ עשירה ומגוונות ובמסגרתה הנערים יצאו לטיול בטבריה ומירון. כמו"כ הנערים יצאו ליום פעילות אתגרי בסופרלנד בחולון.
  • פעילות בין הזמנים - עם תחילת בין הזמנים התחילה פעילות ישיבת בין הזמנים לבחורי הישיבות תחת שרביטו של הרב מאיר הרוש ובסבסוד משרד הפריפריה ויד אליעזר. הפעילות השנה התרחבה ומעבר לשעות התפילה והלימוד בכל בוקר מתקיימות מגוון פעילויות החל בליל שישי בבריכת עמנואל ובהמשך נסיעות לפארק המים בקיבוץ חפץ חיים ולטיול לאבו קייאק ועוד בטבריה.
  • מחנה קיץ בטבריה לישיבת כסא רחמים - קיימנו מחנה קיץ בטבריה לישיבת כסא רחמים בסיוע יחידת קידום נוער.
  • עבודות בשכונת רמת עמנואל (חזון עובדיה) – בשעה טובה נכנסו עובדי חברת החשמל לעבודות לחיבור השכונה החדשה לרשת החשמל לקראת אכלוס המבנים בקרוב (עוד 50 משפחות בעמנואל!), גם העבודות על גן השעשועים החדש הממוקם בליבה של השכונה מתקדמות בקצב מהיר ונבחרו מתקני השעשועים שיותקנו במקום וישמשו בע"ה את ילדי השכונה הרבים. יישר כוח לשמעון ויזמן על הטיפול הרצוף בנושא זה.
  • קו ביוב גרביטציוני – קיימנו פגישה חשובה במשרד השיכון במטרה להביא לתקצוב קו הביוב הגרביטציוני החדש שמטרתו לאפשר התרחבות העתידית של עמנואל לכיוון צפון (לכיוון אזור התעשיה), ב"ה הפגישה הייתה מצוינת ואנו מצפים לקידומו של הפרויקט בצורה משמעותית בחודשים הקרובים.
  • פינוי בקבוקים – החל איסוף הבקבוקים מהמחזוריות על ידי החברה הקבלנית שנבחרה (נאספו גם בקבוקים עודפים שהצטברו בשל התקופה הארוכה בה לא היו פינויים) ואנו מקווים שההסדר ייתן מענה הולם וישפר את החזות של רחובות עמנואל.
  • תרגול חילוץ ממעליות - צוות הכיבוי יחד עם יחידת החילוץ בעמנואל ביצעו הדרכה ותרגול חילוץ ממעליות. בשל הבנייה החדשה בישוב בה יש לא מעט מעט מעליות, תרגול זה נעשה רלוונטי וחשוב מאוד. תודה רבה לתחנת קרנ"ש על האימון האיכותי.

לשירותכם תמיד,
יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה