מהנעשה במועצה חודש ניסן תשפ"ה
תושבים יקרים שלום וברכה,
לפניכם סקירה מהנעשה במועצה בחודש החולף.
בין הזמנים - קידמנו בברכה את תלמידי הישיבות הקדושות שחזרו הביתה לימי בין הזמנים. כמידי שנה מתקיימות ישיבות בין הזמנים לבחורי הישיבות ושלל פעילויות עבורם. בשנה זו החליטה מחלקת החינוך לעשות את רוב הפעילות באמצעות המרכז הקהילתי, דרכו נעשות רוב הפעילות הבלתי-פורמלית בישוב. ניתן היה להתרשם ולראות את מודעות ברוכים הבאים שהוכנו עבורם ונתלו בישוב, כמו גם את תכנית הפעילות העשירה והטיול שנערך להם לאחר חג הפסח. בחורי הישיבות ממלאים את היכלי התורה בלימודם בישיבות בין הזמנים, ובתי המדרשות מלאים מפה לפה. במסגרת הפעילות, הבאנו את הגרפולוג הידוע, יהודה צין, שהעביר הרצאה מרתקת בתחומו, והדגים מול בחורי הישיבות את יכולתו לקלוע לתכונותיהם לפי כתב ידם. בנוסף הוא חשף בפניהם את עולם שפת הגוף המדברת לא פחות מאשר הפה. יישר כוח לצוות מחלקת החינוך ולאבי בחורי הישיבות הרב מאיר הרוש על העשייה הברוכה.
אכלוסים - בס"ד ניתנו טפסי 4 לעוד שני בנינים ברחוב הבעש"ט 30 ו-32, מגרשים 81-82, שבכל אחד מהם יש 12 יח"ד. הקבלן התקדם בחודש האחרון ונתן עבודה, ועמד ברוב הנדרש. בימים אלו מתאכלסים גם 45 יח"ד ברחוב בעל התניא (מדורגי עמנואל), שם כבר הוסדר חיבור החשמל, ודיירים רבים כבר יגורו בבתיהם החדשים בפסח. גם כעת יצאנו בפרסום ברוכים הבאים לדיירים החדשים, והדגשנו את האיסור להתקין מזגנים בחזיתות, כשהוראה זו תיאכף בחומרה על ידי הפקח. בקרוב ממש צפויים להתאכלס עוד כ-60 יח"ד, כשבסך הכל בתוך מספר חודשים בודדים אוכלסו כ-130 יח"ד - תוספת של כ-10% (!!!) לישוב. שמעון ויהונתן התותחים עשו כל מה שאפשר, ומעבר לכך, כדי לקדם את אכלוסי הדירות למען התושבים ודחפו מכל הכיוונים להשלים את הדרישות. ברוכים הבאים לעמנואל, רק התחלנו.
נשקייה ומחסני המועצה - במבצע הנדסי הנפנו את מבנה הנשקייה שהיה ממוקם בסמוך למחסני מל"ח, והצבנו אותו מחדש מאחורי מרכז החירום. זהו השלב הראשון בפינוי השטח עליו ממוקמים מחסני המועצה כהכנה לתחילת הבניה של בית הספר לחינוך מיוחד, לביצועו כבר התקשרנו בחוזה עם קבלן. במקביל הבאנו מכולות למתחם שפ"ע החדש, במיקום בו היה בעבר מגרש משחקים, ובצמוד למגרש המיני-פיץ', לשם יועברו מחסני המועצה. נותרה עוד עבודה רבה בהעברת המחסנים, והיא מטילה עלינו עומס גדול, אך בעז"ה יכול נוכל לה.
הנצחה - התחלנו בהקמת מונומנט להנצחת נרצחי הפיגועים בעמנואל בשנת תשס"ב. הקבלן החל בהכנות שטח במקום בו יוצב המונומנט, כולל בניית מקומות ישיבה ועוד. המונומנט עצמו כבר הוצב בשטח ונעשים עבודות להשלמת חיבורו. ברוך השם התוצאה יצאה מהממת, יישר כוח לגב' אמזל ולצוות ההנדסה.
גינון - התחלנו בפרויקט נטיעות עצים רחב בנתיב רבבות אפרים, שם ניטעו עשרות עצים משני צידי הנתיב. גם באזור הכניסה הזמנית לישוב סביב כיכר רבי מאיר נטעו עצים שיגדלו וילבלבו. יישר כוח לגב' אמזל על קידום הנושא.
ברכת האילנות - בשיתוף עם המועצה הדתית תלינו שלטי ברכת האילנות ברחבי הישוב, במקומות נגישים לציבור כדי להקל על ציבור המברכים. העיצוב הנאה הוכן על ידי לוי שקולניק, יישר כוח.
קמחא דפסחא - כמידי שנה מחלקת הרווחה חילקה תמיכת קמחא דפסחא לנזקקים. החלוקה התבצעה לנרשמים לקבלתה ובהתאם לתבחינים שנקבעו על ידי ועדת הרווחה בשיתוף עם המחלקה. המחלקה השיגה סלי מזון נוספים שחולקו על ידה למשפחות המטופלות במחלקה. חלוקות רבות מתקיימות על ידי ארגונים נוספים, ומעשי הצדקה והחסד מרגשים עד מאוד. מכירות מוזלות רבות התקיימו בישוב, והבולטות הן משנת יוסף, המכירה לקהילה. מכירה נוספת היתה בחסות קופת העיר, ובה נרכשו מוצרים במחירי עלות, ובה השתתפו מאות משפחות שרכשו מוצרים בסכום כולל של כמיליון ש"ח. מי כעמך ישראל.
פסח - בס"ד מבצע הניקיון לקראת חג הפסח הושלם בהצלחה. הצלחנו לפנות כמויות עתק של רהיטים ישנים וגרוטאות שלא הפסיקו לצאת מהבתים עד הרגע האחרון. באזור טיילת חתם סופר המוקמת בימים אלו, הושלכו חפצים למכביר, ומשאית הפינוי הרגילה לא יכולה להיכנס למקום, על כן הבאנו בערב החג טרקטורים שפינו את הכל גם מאזור זה לרווחת התושבים. כלקח משנים קודמות תגברנו את פינוי פחי האשפה לפני חג הפסח, והכפלנו את מספר הפינויים בשבוע שלפני החג, וכך סביב רוב הפחים לא היו ערימות של שקיות אשפה. בסך הכל פונו מהישוב ב-11 הימים שלפני החג למעלה מ-125 טון אשפה ביתית, אל מול כ-50 טון בימי שגרה. גם ההתמודדות עם שריפות חמץ ופינוי השאריות לא היתה פשוטה, ובס"ד עברנו גם אותה בשלום. יישר כוח לכל צוות שפ"ע שנתן מעצמו אקסטרה ומעבר, ובראשם רחמים קטיעי, שבזכותם הישוב היה נקי ומצוחצח בחג הפסח.
מועדון גמלאים - חברי מועדון הגימלאים קיבלו שי נאה לחג לכל אחד ואחת, עם איחולים לחג הפסח.
מד"א - אירחנו את מגן גיל מושקוביץ, סמנכ"ל מבצעים במגן דוד אדום, שהגיע לישיבת עבודה יחד עם צוותו. בישיבה עלו מספר נושאים שוטפים לגבי פעילות מגן דוד אדום בישוב והממשקים עם המועצה. בישיבה התבשרנו על כך שבקרוב ממש הישוב יקבל אמבולנס חדש (0 ק"מ) ממוגן ירי במקום הרכב הישן הקיים. לסיום סיכמנו על התחדשות והעמקת הקשרים בין המועצה למגן דוד אדום בכל המישורים. ואכן לאחר מספר ימים קיבלנו ממגן דוד אדום אמבולנס חדש לגמרי, ממוגן ירי, שישמש את הישוב בעז"ה רק בשמחות. לאחר חג הפסח עתיד להתקיים טקס מכובד למסירת האמבולנס, בהשתתפות בכירי מד"א ואנשי ציבור. אנו מעריכים מאוד את אנשי מד"א ובעיקר את גב' קארין מושקוביץ מת"ח שומרון - הוד השרון, על עמידתם לימין הישוב.
רב קו - בפעילות נמרצת של לוי שקולניק הובאה מכונה להנפקת כרטיסי רב-קו בעמנואל. מעכשיו יהיה ניתן להגיע ולהנפיק כרטיס במקום בלי לחכות למשלוח בדואר. בשנה האחרונה הוזמנו דרך השירות של לוי כ-1,000 כרטיסי רב-קו, נתון שהוכיח את הדרישה והצורך בהנפקה מקומית של הכרטיסים. זהו שירות חשוב מהמדרגה הראשונה הנצרך מאוד לתושבים, וב"ה המאמצים להביאו לישוב הוכתרו בהצלחה. כהמשך להפעלת העמדה, שבינתיים כבר ייצרה יותר מ-120 כרטיסים, בני 67 ומעלה יכולים להגיע ולעדכן את גילם בכרטיס, כדי לקבל את ההטבה החדשה של נסיעה בחינם בתחבורה הציבורית. יישר כוח ללוי שקולניק על קידום הנושא.
תחבורה ציבורית - כמידי חג, גם בחג הפסח היו תגבורים רבים בשירות התחבורה הציבורית בקווי ירושלים, בני ברק, ביתר עילית ומודיעין עילית. לוי פעל להפקת לקחים משנים קודמות והלו"ז נקבע בהתאם, יישר כוח. השנה היו 234 תגבורים בקווים השונים, עליה של 33% מהתגבורים של השנה שעברה.
תחנה - לאחר מאמץ רב מול משרד התחבורה, הווספה תחנה להעלאת נוסעים ולהורדתם בשערי הישוב. הדבר מקל מאוד על התושבים, ומכיון שכך לא הנחנו עד שהנושא הוסדר.
ברכות ואיחולים - קיימנו הרמת כוסית לכבוד חג הפסח בשילוב עם חלוקת תווי שי בשיתוף ועד העובדים. כמו כן חילקנו מערכת סירים יוקרתית לעובדים, בהרגל שהפך למנהג בכל שנה בחג הפסח. המתנה ניתנת כהערכה לעובדים על עבודתם בכל ימות השנה, והיא באה להביע את הערכת ההנהלה לכל אחד מאיתנו. יישר כוח לכל העוסקים במלאכה, גב' יצהרי מנהלת משאבי אנוש, גב' דגן מנכ"לית החכ"ל, גב' גברא ורפי בצלאל ועוד ועוד שעזרו בכל הנדרש לסגירת כל הפרטים.
פעילות פסח - המרכז הקהילתי בראשותה של גב' גולובינסקי, ועם רכזת התרבות הנכנסת גב' וינשטוק, שקד על הכנת תכנית עשירה של אירועי פסח, לכל גיל ובכל סגנון. וגם חידוש מרענן - ניתן להירשם ולרכוש כרטיס לכל האירועים באופן ממוחשב ובמענה טלפוני אוטומטי.
הערכה - גב' חודרה ממחלקת הגבייה קיבלה לאות הערכה על היותה עובדת מצטיינת זר פרחים מהנהלת חברת מגע"ר. גאווה עבור כולנו.
לזכרה - ביוזמה משותפת של מחלקת הרווחה ומשאבי אנוש, התאספו עובדות המועצה בבית פיס הזהב לשיחה מיוחדת שהעבירה גב' רוזנפלד, ברקע פטירתה של עובדת המועצה הבלתי-נשכחת גב' אודליה גייג' ע"ה. בהלוויתה של גב' גייג' אמר שמואל בעלה, שבכל פעם שהם היו חוזרים לעמנואל מטיפולים מייסרים היא היתה אומרת בבואם בשערי עמנואל: "הגעת הביתה, מזמור לתודה!". להנצחתה הפקנו שלט שנתלה על שער הישוב עליו מילים חשובות אלו. שנזכה לעשות טוב כמותה.
סיומים - קיימנו את מעמד הסיומים בו השתתף הרב יצחק אזרחי שליט"א, מראשי ישיבת מיר. במעמד למעלה מ-70 בחורים ערכו סיום על מסכתות. באירוע צוינה גם השנה ה-20 לפעילות ישיבת "כי הם חיינו" בעמנואל ביוזמתו של אלדד מהצרי, שגם בימים אלו עדיין פועל ומפעיל בתחום חשוב זה. זה היה אירוע מרגש ומחזק, ומשנה לשנה אנו רואים את עליה גדולה בכמות ואיכות בחורי הישיבות לתפארת הישוב.
GIS - עברנו למערכת מיפוי חדשה (GIS) חדשה מבית חברת דור טכנולוגיות. מערכת זו היא מתקדמת בהרבה מזו ששימשה אותנו, ויתרונה הגדול הוא גמישותה בפעולות עריכה והתאמות בשכבות השונות הניתנות להצגה. תודות לצוות ההנדסה על הטיפול בנושא.
ציר בטחוני - בשעה טובה התחלנו את העבודות לסלילת ציר בטחוני מוסדר המוביל משכונת הנביאים ישירות לכביש 5066. הציר מתחבר במפגש הרחובות יחזקאל / מלאכי ובמפגש עם הכביש הראשי יותקן שער שיפתח במקרי הצורך, שלא יהיו בעז"ה. הדרך תפרץ ברוחב מתאים לכל אורכה, ומפני תנאי הקרקע הקשים, עובד במקום D9 יחד עם באגר, והם חושפים את התוואי לקראת הסלילה הסופית. נקווה לסיים פרויקט זה בתוך חודשיים. תודה רבה לעמיחי ושמעון על הדחיפה לאורך כל הדרך.
תקציב - קיבלנו אישור ממשרד הפנים על תקציב המועצה לשנת הכספים 2025. גב' עמרן, מ"מ גזבר המועצה עבדה קשה מול הגורמים במשרד הפנים עד להשגת התוצאה, וב"ה הגענו לנקודת הסיום. יישר כוח.
מכירת חמץ - כמידי שנה ראש המועצה מוכר את החמץ של המועצה, החברה הכלכלית והמרכז הקהילתי לנכרי, באמצעות הרב הילדסהיים שליט"א. ככלל החמץ כולו מפונה מהמועצה והדבר נעשה כמנהג ישראל וליתר בטחון.
מים - כמידי שנה פנינו לחברת מקורות בבקשה שמקור המים המגיעים לישוב בחג הפסח יהיו כולם מקידוחי מי תהום או ממים מותפלים ולא מהכנרת, עקב החשש להימצאות משהו חמץ בהם. ב"ה בקשתנו נענתה. לרוויה.
הכנסת אורחים - ביוזמה נפלאה של נחמן גליק וחיים מאיר קסלסבקי מצוות שפ"ע, חולקו ארוחות צהריים לכל החפץ בכך באולם האירועים. משפחות שלמות באו ונעזרו בהם, והדבר עזר עד מאוד לתושבים. בסך הכל חולקו מדי יום כ-500 מנות, מספר מרשים מאוד. כל הכבוד.
תחבורה - יצאנו לפגישה בירושלים עם שלמה רוזנשטיין, יועץ משרד התחבורה למגזר החרדי. העלנו בפניו שורה של נושאים ובקשות לשיפור מערך התחבורה הציבורית, ובראשם בקשתנו להפרדת קווי ירושלים מקדומים וקרני שומרון כך שהם ישרתו רק אותנו, וכן בענין מסלול הנסיעה בירושלים, נושא שעומד אצלנו בראש סדר היום. נקווה שנראה תוצאות בקרוב.
בית עלמין - יצאנו ללשכת התכנון בבית אל לישיבת קידום אישור בית העלמין המתוכנן בשולי אזור התעשייה, התעסוקה והמסחר החדש (תב"ע 120/7). התכנית העקרונית עברה זה מכבר אישור בועדה המקומית ולאחר דיוקים נוספים שנדרשו כחלק מהתכנון המפורט של כלל הכבישים באזור - אנחנו מוכנים להגיש תכנית לאישור מועצת התכנון העליונה. מן הסתם הליך קבלת האישורים ימשך כשנה, אבל אנחנו על המסלול.
דיין האמת - במוצאי חג הפסח התבשרנו על פטירתו בחטף ממחלה קשה של הרב אלדד טובול ז"ל, שהיה דמות מרכזית בישוב ועמוד התווך בכל הקשור למעשי צדקה וחסד, הצלת חיים, שמירה על כבוד המת, נתינה ועשייה למען הכלל ועוד ועוד. הוא החל לשמש כנהג אמבולנס בישוב לאחר הפיגועים הנוראים בשנת תשס"ב, תפקיד אותו מילא במסירות שנים ארוכות. היה קופץ בכל שעה לכל אירוע ומטפל בקריאה עד לסגירתה לפי הנדרש. במקביל הוא עמד מאחורי ביסוס ארגון הצלה בעמנואל, וגייס מתנדבים רבים ללימוד הידע המקצועי הנדרש ועשה פעולות רבות לשימור המתנדבים. הוא הקים גם את ארגון זק"א ובמסירות שלא תיאמן עשה הכל למען כבוד המת. את כל מעשיו עשה בהתייעצות עם רבנים ולא זז מהוראותיהם כמלוא נימה.
לפני כ-15 שנה נבחר למשרת יו"ר המועצה הדתית, תפקיד אותו מילא ממש עד לאחרונה. בכהונה זו הוא קידם את שירותי הדת בישוב ועשה מהפכה גדולה בהם. דוגמה אחת בולטת: משום מקום הוא הצליח לגייס משאבים לחידוש מהיסוד של שתי המקוואות הפועלות בישוב. כדי לחסוך בעלויות היה עושה אין ספור פעולות בעצמו מתוך רצון לשמור על כספי הציבור ולתת שירותים נוספים ומשופרים. לא היה ניתן לעצור אותו. כשהוא היה רוצה להשיג משהו, כולנו ידענו שהמשימה תוכתר בהצלחה. פקידים ושרים נפלו בקסמיו ומילאו את בקשותיו. היתה לו רשת קשרים מסועפת וכל דבר שהיה צריך - הוא כבר ידע למי לפנות ואיך לסדר. אלדד החזיק כולל אברכים בלי לעשות רעש וצילצולים ופעל בהתמדה כדי להחזיקו ולבססו.
לפני כשנה הוא עבר אירוע מוחי לא פשוט, שלאחריו היה תקופה לא קצרה בשיקום בבית לווינשטיין. בעקשנות הוא הצליח לחזור לתפקוד וכולנו ראינו איך הוא לא מוותר לעצמו והולך לעיתים הליכה מהירה ומאומצת. ביום שלישי שלפני פסח הוא התפנה לבית החולים, שם גילו לו את המחלה הקשה מפושטת בכל גופו. באופן טרגי, בשבת ערב פסח הוא נפטר ממחלה זו. הלוויתו התקיימה במוצאי חג הפסח בשעת ליל מאוחרת מאוד בהר המנוחות שבירושלים. כמות בלתי רגילה של תושבי הישוב וידידים הגיעה להלוויה לחלוק לו כבוד אחרון. המומים וכואבים.
זרם המנחמים באוהל האבלים לא פסק. רבנים נכבדים מרחבי הארץ, פשוטי עם ועסקנים, חברי כנסת ושרים, ידידים ומכרים, תושבים ואישי ציבור. כולם הגיעו לנחם את אביו, הרב אליהו טובול יבדל לחיים טובים ארוכים, מראשוני התושבים בישוב, חבר מועצה ועסקן ציבורי שנים רבות, את אמו היקרה המעורבת בין הבריות, ואת בנו וארבעת בנותיו שהותיר אחריו. במושב האבלים נשמעו סיפורים מפעימים על הנפטר ונחשפו צדדים מלאי אור באישיותו שלא כולם הכירו.
לשם תמיכה במשפחתו שנותרה ללא משען ומשענה הוקמה קרן בפיקוח רבני. כבר נאסף סכום נאה, אך הצרכים גדולים למאוד. כולנו נקראים להטות שכם, כמיטב היכולת, ולסייע למשפחת חבר אהוב, שנלקח מאיתנו ואינו.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
בחורי ישיבות - הוצאנו את בחורי הישיבות ליום טיול מלא וגדוש בחוויות ובתוכן בצפון הארץ. הם התחילו את היום לאחר תפילת שחרית, ויצאו למערת קשת לסנפלינג מאתגר. משם הגיעו לאבובים אקסטרים בכנרת, ולאחר מכן היו בחמי טבריה שרוב המתחם נסגר עבורם, שם אכלו גם ארוחת ערב מפנקת. הבחורים נהנו מאוד מיום גדוש, מגבש ומחזק לקראת זמן קיץ בו הם יעסקו בתורה בהתמדה. יישר כוח לרב מאיר הרוש אבי בחורי הישיבות ולשאר צוות מחלקת החינוך על תכנון וביצוע למופת.
תחבורה - יצאנו לפגישה אצל מר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל וצוותו לישיבת עבודה לקידום פרויקטים של תחבורה באזור הישוב. בישיבה נדון בעיקר סוגיית הכפלת כביש 5066 מנקודת מפגשו עם כביש 55 ועד צומת עמנואל, הכפלה לה אנו נדרשים בתקנון תב"ע 120/7 כתנאי לשיווק כל המגרשים, וכן סוגיית הסדרת צומת עמנואל שבמצבה הנוכחי היא מסוכנת במיוחד. בס"ד כבר במהלך הפגישה מנכ"ל נת"י הורה לאנשיו שכל בקשותינו יבוצעו במסגרת העבודות על הטיית כביש 55 - מבוא קדומים (עוקף פונדוק), והנחה את צוותו כיצד לקדם את הנושאים הסטטוריים במקביל לתכנון מפורט של המקטע. כדי להבטיח את הביצוע, הוא איתר מקור תקציבי בהיקף של כ-18 מיליון ש"ח המספיקים להשלמת העבודות. הודינו לו מקרב לב על הירתמותו לישוב, לאור הצרכים הבוערים שהצגנו לו.
פיתוח - התכנסנו לישיבת התנעה עם בעלי מגרש 64 הצמוד למועצה ועם המתכנן מטעמם, לתיאום ציפיות וקביעה עקרונית של הקווים המנחים לבינוי במגרש. במקום קיימות זכויות בניה ל-95 יח"ד, ולאור מיקומו המרכזי - קריטי שהתכנון יהיה מיטבי ויפיפה עבור הדיירים ועבור הישוב. התכנון העקרוני שהוצג משביע רצון ועונה על דרישות המועצה, ולאחר סבב תיקונים והתאמות היזמים יוכלו לקדם תכנון מפורט ולהגיש בקשה להיתר.
כביש 5066 - השתתפנו בסיור שטח ובחינת חלופות תכנוניות עם צוות התכנון של נתיבי ישראל המופקד על תכנון הכפלת כביש 5066 מצומת גיתי אבישר שבכביש 5 ועד התחברותו לכביש 55, והפיכתו לכביש בן 2 נתיבים לכל כיוון. תכנון הכביש תוקצב במלואו על ידי משרד התחבורה לאחר מאמצים רבים של ראשי הרשויות באיזור, והוא צפוי להימשך כשנה וחצי, כולל הסטטוריקה הנדרשת. בסיור הצגנו את הממשקים הקיימים והעתידיים של עמנואל עם הכביש, כולל התחברות לציר הבטחוני, התחברות לכניסה העתידית מתחת רחוב חתם סופר בפרויקט שערי העיר ועוד. קידום התכנון הוא בשורה חשובה לטובת הישוב ולשיפור איכות החיים בו. נקווה שהדברים יזוזו בקצב הנדרש לרווחת התושבים.
הכשרה - ביוזמה נהדרת של מחלקת החינוך ובניהולה של גב' מושקוביץ רכזת הגיל הרך, ובשיתוף מפקחת משרד החינוך גב' גלר, התקיימה סדרה בת ארבעה מפגשים להכשרת תומכות החינוך בגני הילדים. ההכשרה כללה העצמה אישית, התייחסויות לתרחישים וקונפליקטים, מוגנות, וסדנה דרך טיפול בפרחים. המפגש האחרון שהתקיים השבוע היה בפארק אריאל שרון ("חירייה") עם סדנה חוויתית של מיחזור חומרים נפסדים. המשתתפות הודו בחום על ההזדמנות לקנות כלים, ושיבחו את היוזמה, שעלותה הכספית לא היתה קטנה. בעז"ה נוסיף ונשקיע משאבים לשיפור החינוך בישוב. אם יש גדיים, יש תיישים.
התחדשות - חידשנו את מטבח אולם האירועים במקרר חדש שהחליף את זה הישן שהיה מלא בתקלות וגרם לא אחת לעוגמת נפש, רכשנו גם מקפיא חדש המתאים לצרכים, וקנינו מידוף עליו יהיה ניתן להניח פלטות שבת בצורה מסודרת ומשטח עבודה נוסף. כמו כן נרכש מקרן חדש איכותי ביותר עבור האולם, בו כבר נעשה שימוש באירועי החג. יישר כוח לגב' גולובינסקי מנהלת המרכז הקהילתי ולאפרים רבינוביץ על ההתרעננות החשובה.
שיפוץ - הסתיימו העבודות לשיפוץ השירותים בקומה התחתונה במועצה. התוצאה יפיפייה ונעימה. העבודה נעשתה ברמה גבוהה עם חומרי ביצוע מעולים וגימורים מושקעים. יישר כוח לגב' אמזל על התכנון ולגב' דגן על הביצוע. בהמשך החלו עבודות השיפוץ בשירותים שבקומה העליונה, ולאחריהם נהנה מסביבת עבודה נעימה יותר.
חודש טוב ובשורות טובות.